Hotel Blaj Icon
Bulevardul Republicii, Nr. 26-28, Blaj, România
TEL +40 725 889 085    office@boulevardboutique.ro

Artă și Cultură în Blaj

Descoperă orașul

Nu ratați expozițiile de artă excelente care urmează. Veți găsi întotdeauna ceva care vă place: picturi tradiționale, sculpturi transformatoare, exponate de artă interactivă și etc.

Parcul Avram Iancu şi Ştejarul Avram Iancu

În Parcul Avram Iancu din Blaj se află celebrul stejar al lui Avram Iancu, vechi de peste 600 de ani, un monument al naturii și un exemplar aproape unic din această specie. Parcul include o fântână arteziană, bănci, cișmele cu apă potabilă, o tribună, aparate de fitness în aer liber, mese de ping-pong și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Blaj.

Strada Nicolae Bălcescu, Blaj

Câmpia Libertății

Unul dintre cel mai recunoscut punct touristic din Blaj, aici a avut loc Marea Adunare Națională din mai 1848, momentul în care peste 40.000 de români din întreaga regiune transilvăneană s-au adunat în Câmpia Libertății și au strigat : „Noi vrem să ne unim cu țara”.

Strada Tudor Vladimirescu nr.80, Blaj

Castelul Arhiepiscopal

Castelul din Blaj, construit în 1535 de Georgius Bagdi, a ajuns în secolul XVII în posesia principelui Gabriel Bethlen, care l-a fortificat. După dispariția familiei Bethlen în 1648, castelul a devenit proprietatea fiscului. În 1663, Ana Bornemissza, soția principelui Mihai Apafi I, l-a cumpărat. După moartea lui Mihai Apafi al II-lea în 1713, castelul a devenit proprietate erarială. În 1737, episcopul Inocențiu Micu-Klein a obținut castelul și a mutat sediul episcopal la Blaj.

Palatul episcopal, Strada Petru Pavel Aron, Blaj

Teiul lui Eminescu

Se spune că la umbra acestui tei s-a oprit Mihai Eminescu când a ajuns la Blaj. Văzând panorama oraşului a ridicat pălaria în semn de omagiu, exclamând „Te salut din inimă, mică Roma !” astfel că mulți turiști trec astăzi pe aici ca să-l salute.

Strada Petru Pavel Aron, Blaj

Piaţa de la 1848

Proiectată de către arhitectul vienez Martinelli aceasta servea la început ca loc de comerț pentru negustorii de animale și diverse produse. Aici se desfăşurau şi diversele activități publice ale oraşului, evenimente școlare sau bisericeşti.

Parcul Piața 1848, Blaj